Miért jó a One Identitynél dolgozni?

Megkérdeztünk néhány kollégát arról, hogy miért szeretnek a One Identity (Quest) magyarországi irodáiban dolgozni. Interjúsorozatunkból kiderül, hogy mit válaszoltak erre a kérdésre bővebben. Elsőként Bajnok Kristóf és Németh-Szabó Anna mesél a számukra legfontosabb értékekről, a mindennapok megéléseiről.

Kristóf supportosként kezdte a karrierjét a One Identitynél, egy olyan csapatban, ahol rendkívül magas a szakmai színvonal, és más supportos pozícióktól eltérően, az ügyfélkör is hozzáértő. Később átkerült a fejlesztésre, ahol ugyan kicsit nyugodtabbak a körülmények, de ugyanilyen magas a színvonal. 18 éves rendszermérnöki és project manageri tapasztalata van, amelyet a mai napig tud hasznosítani a munkája során. 

Anna 2018. novembere óta dolgozik technical writer-ként a budapesti iroda Technical Communications csapatában. Íróként feladatkörébe tartozik a termékek dokumentációja, a felhasználói felület szövegeinek megírása, és a termék használhatóságának javítása, a magas színvonalú szakmai tartalom mellett olyan felhasználói szempontok figyelembe vételével, mint a felhasználó segítése, UX (felhasználói élmény) irányelvek, a termék felhasználói felületének hatékonyabbá tétele, illetve az inkluzív nyelvhasználat. Mivel a budapesti író csapat a globális (azaz a teljes Quest Software-en átívelő) UX Team tagja, Anna olyan nagyívű projektekben is részt vesz, mint az inkluzív nyelvezet biztosítása a termékekben, azok dokumentációjában, illetve a cégen belüli egyéb belső kommunikációban, valamint a UX-csapatok és írói csapatok együttműködése, illetve a cégen belüli technical communication irányelvek kidolgozása. Emellett a céges Equality & Inclusion Council (Egyenlőség, Diverzitás, és Inkluzivitás Tanács) tagjaként Anna több olyan munkacsoportban is dolgozik, amelyek tagjaként a teljes cégen átívelő együttműködés keretén belül vesz részt céges kezdeményezésekben, és érvényesíti azokban a helyi szempontokon túl a technical communication és UX érdekeket, irányelveket is.

 Kristóf: A legfontosabb számomra a One Identitynél, hogy szakmailag érdekes munkát végezhetek, ráadásul olyan környezetben, amely ezt feltétel nélkül támogatja. Nagyon szeretem azt is, hogy linuxos környezetben dolgozhatok. Bár az én csapatom nem kifejezetten open source termékeket fejleszt, de a szemlélet ugyanaz. Gyakorlatban ez egy olyan elvárási szintet jelent, ami magas szakmai színvonalat igényel, hiszen mindenki belelát a munkámba. A csapatban mindenki beleteszi a tudása legjavát és a csapatok is ugyanezt várják el egymástól.

Nem jelent ez plusz stresszforrást?

Én pont azt élvezem, hogy ez nem stresszforrásként jelenik meg, hanem motivációként. Ebben nagy szerepet játszik az is, hogy a munkánk során az időfaktor másodlagos: nem gyorsan, hanem jól kell dolgozni, a minőség a legfontosabb. Ráadásul a One Identityre jellemző egy olyan környezet, ami sajnos Magyarországon nem mindig magától értetődő: nyitott, félelem nélküli légkör vesz körül minket. Senkinek nem kell attól tartania, hogy ha kritikát fogalmaz meg, az rá nézve negatív következményekkel jár. Mindenki feltételezi, hogy a kritika mögött jobbító szándék húzódik meg. 

Anna: Számomra a legfontosabb, hogy elfogadó, támogató közösségben végezhetem a munkámat. Ez igaz mind a kollégákra, mind a managementre. Kifejezetten értékeljük, szeretjük a sokszínűséget. Ebbe az is beletartozik, hogy a többiek “bogarait” is elfogadjuk, mert ez teszi őket egyedivé.  

Emellett partneri viszony van jelen a One Identitynél, nem csak munkaerőnek tekintenek. Erős a csapatokra és az egyénekre is vonatkozó munkahelyi autonómia. Nincs mikromanagement, ami néha kifejezetten hátráltatni tudná a dolgokat. Az alapfelállás a bizalom, a párbeszéd, egyeztetés, és konszenzus, így nincs szükség kontrolláló hozzáállásra, bőven elég a megfelelő kommunikáció és a támogató “iránymutatás”, együttműködés. Ennek megfelelően őszinte, transzparens a kommunikáció, nem kell sem szőnyeg alá söpörni, sem elhallgatni, sem “szépíteni” a dolgokat. Szabad másképp gondolkodni, jelezni, ha valami nem tetszik. Szerintem ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hatékony az együttműködés csapattagok, csapatok, akár szervezeti egységek között is. Jól egészítjük ki egymás munkáját, és ki tudjuk használni a diverzitás összes előnyét.

Van szerinted valami olyan „jellemvonása” a One Identitynek, ami megkülönbözetti a többi cégtől?

Anna: Igen. Én például olyan megbeszéléseken, projektekben vehetek részt, és mondhatom el a véleményem, amelyek messze meghaladják a jelenleg itthon “átlagosnak mondható” gondolkodásmódot és állapotokat, és amelyek nagyon előremutatóak. Például több munkacsoport foglalkozik azzal, hogy a lehető legnagyobb mértékben befogadóvá, diverzebbé tegyük a cég-, és munkahelyi kultúrát. Ezeket a kezdeményezéseket nagyon értékesnek és fontosnak tartom, és nagyon hasznos, hogy az itthoni helyzetbe is betekintést tudok adni ezeken a megbeszéléseken. 

A rugalmas munkaidő sok munkavállaló számára nagy hozzáadott érték egy-egy cég esetében. A gyakorlati megvalósítás azonban nem mindig egyezik az elképzelésekkel. A rugalmasság sok esetben munkaidőn túlnyúló túlórák eufemizált megfogalmazása. Mit jelent ez a One Identity esetében?

Kristóf: Nálunk kifejezetten figyelnek a munka és a magánélet egyensúlyára, és ez nem bullshit. Eleinte ezt persze én sem hittem el, de nagyon hamar megtapasztaltam, hogy a cég nem várja el, hogy a munka legyen az egész életed. Ez például a koronavírus első hulláma alatt gyakorlatban is nagyon jól megmutatkozott, és ezt szeretném külön is kiemelni, mert példaértékűnek tartom, ahogy a One Identity a helyzetet kezelte. Abszolút támogattak bennünket, családosokat is mindenben, és még nagyobb rugalmasságot tettek lehetővé.

Anna: Én a home office lehetőségét is nagyon értékelem. A munkám jellegéből adódóan szükséges néha, hogy zavartalanabbul tudjak “flow” állapotba kerülni.

Sokat hallottunk a pozitívumokrról, de van-e esetleg valami, amin szerintetek lehetne javítani?

Kristóf: Nyilván vannak helyzetek, amikkel az ember alkalomadtán elégedetlen, és mi tagadás, egymás közt is szeretünk inkább arról beszélni, ami nem tetszik. Ennek ellenére fontosnak tartom, hogy kicsit felülről nézzük magunkat. Ez egy nagy, multinacionális cég, vannak eljárások, vannak közöttük olyanok is, amiken lehetne javítani, de ezek még nem teszik lehetetlenné azt, hogy az ember jól tudjon dolgozni és jól is érezze magát a munkahelyén. 

Anna: Amit pillanatnyilag problémának érzek, hogy nehéz a külföldi kollégákkal úgy időpontot találni a megbeszélésekre, hogy ne legyen valamelyik félnek alkalmatlan, vagy adott esetben túl korai / késői az időpont. Ez most leginkább az olyan jellegű projekteknél érdekes, ahol ennyire eltérő időzónákban dolgozó kollégák érintettek, tehát nem általános jelenség. Jeleztük is a megfelelő csatornákon, hogy jó lenne ezzel kezdeni valamit, és dolgozunk az ügyön.

Összeszedtük az olvasóknak egy rövid, tömör infografikába további 25 kolléga véleményét, hogy miért szeretnek itt dolgozni. Ezt lent, az Infografika linken eléritek.

Ha úgy érzed, hogy kíváncsi vagy milyen nálunk, a One Identity – Questnél dolgozni, vagy akár szívesen csatlakoznál hozzánk és nyitott lennél egy beszélgetésre a recuriter kolléganőinkkel, akkor a karrier oldalt, pedig itt éred el.

Az interjúsorozat következő részével hamarosan jelentkezünk!

Infografika.pdf
Anonymous
Related Content