Miért jó a One Identitynél dolgozni: Második rész

Legutóbbi posztunkban Bajnok Kristóf és Németh-Szabó Anna mesélt arról, miért jó a One Identitynél dolgozni. Most három másik kollégánktól tudhatod meg, ők miért szeretnek nap mint nap bejárni a magyar irodáinkba. Olvasd el Nemecskó-Gódor Barbara és Czanik Peti tapasztalatait a cégünkkel kapcsolatban, utána pedig nézd meg Pintér Andrással készült videóinterjúnkat is, aki a veszprémi fejlesztőközpont kollégája.

Nemecskó-Gódor Barbara 

 2017. szeptemberében kezdtem, akkor még Balabitnél HR coordinátorként, majd 2018. januárjában jött az akvizíció és egy magyar start upból nagy multinacionális vállalattá váltunk. Hatalmas változáson ment át az egész cég és egy pozíció megüresedésének köszönhetően a HR területről átkerültem payroll-ra, így hirtelen kaptam egy Seattle-ben ülő főnököt és egy nagy multi csapatot, hiszen kollégáim főként Panamában és az USA-ban élnek, de vannak egy páran Ázsiában is.

Nagyon szeretem, hogy nem csak egy területet ismerhetek meg. Jelenleg az ír, orosz, szerb, svájci és cseh bérszámfejtésért vagyok felelős, de már betekinthettem a német, svéd, magyar, szlovák és más országok helyi sajátosságaiba is. A legnagyobb pozitívumnak tartom, hogy bár egy multinacionális cégnek dolgozunk, mégis megmaradt az otthonos, családias légkör, mindenki ismer mindenkit, az irodában mindig jó hangulat van.

Ez a pozitív hangulat jelen van a főnököddel való munkakapcsolatodban is?  

Abszolút! Mindig megkérdezi, hogy  „how are you?”, amire kölcsönösen válaszoljuk, hogy “fine, thanks’ és jól ismert “what is the weather like?” is el szokott hangzani, de ezek után mindig tényleg beszélünk a magán életünkről is, nem csak felszínes az érdeklődés. Emiatt szívesen nyit az ember és így nagyon közvetlen kapcsolat alakult ki közöttünk. Júniusban volt az  esküvőm, a kollégáim pedig nászajándékkal is megleptek, amibe a főnököm is beszállt. Nagyon támogató és segítőkész és habár a magyar és az amerikai mentalitás sokszor nagyon eltérő, mégis szuper munkakapcsolatot alakítottunk ki és jól együtt tudunk dolgozni.

Hogy láttad, hogyan élte meg a Balabit közössége az akvizíciót?

Ez mindenkinek az életében nagy változás volt, néhányan negatívumként élték meg. Tényleg nehéz időszak volt a váltás, de akik maradtak, ők élvezik, hogy Matrjoska babaként egyszerre vannak egy nagy és kicsi vállalatban. Megvan a multikulti minden előnye, hogy nem csak szakmailag tudunk fejlődni, de az angol nyelvet is gyakorolhatjuk a munkavégzés során, közben mégis egy családias helyi közösségben vagyunk.

Van-e valami, amin szerinted lehetne fejleszteni?

Természetesen a multi cégeknek megvannak a hátrányai is. Régen egy épületben ültünk a CEO-val és bármikor be lehetett kopogtatni az ajtaján. Most egy elég nagy és összetett szervezeti struktúrában helyezkedünk el, így van, hogy elég hosszú jóváhagyási folyamatokon kell keresztül mennie egy-egy ötletnek, javaslatnak. Az előre megtervezett stratégiák, budgetek kevésbé rugalmasak, mint az akvizíció előtt, de szerintem ez természetes dolog egy ekkora cégnél.

Ha már szóba került a rugalmasság, más területen ez mennyire jellemző a One Identityre?

A bérszámfejtés terén nincs sok lehetőség a rugalmasságra, hiszen a helyi szabályzáshoz alkalmazkodni kell. Viszont a magyar irodákat érintő változásokkal kapcsolatosan mindig meghallgatják a helyi vezetőket, kikérik a véleményüket és ez alapján döntenek. A vírushelyzet miatt több hónapon keresztül zárva voltak és több irodánk még mindig zárva tart jelenleg is. Júliusban viszont a budapesti és veszprémi irodánk is - nem teljes létszámmal és rengeteg óvintézkedéssel - kinyithatott, pedig a felsővezetés nagyon tartózkodó volt ezzel kapcsolatban, de ennek ellenére tudták mérlegelni, hogy mi a legjobb a dolgozók számára. Aki szeretne, be tud menni az irodába, ahol most kaptunk új irodai bútorokat, hogy minél kényelmesebb legyen számunkra, de minden körülmény adott ahhoz is, hogy otthonról tudjuk végezni a munkánkat.

Czanik Péter 

 Open Source Evangelist-ként én egy kicsit kakukktojás vagyok a One Identitynél. Szervezetileg gyakran változik, hogy hova tartozom, gyakorlatilag mindenhova egy kicsit. Sok feladatkörben kipróbálhattam a képességeimet, és szerencsére mindegyikben jól is éreztem magam. Ennek az is az oka, hogy nap mint nap érdekes feladatokkal foglalkozhatok, amiknek kézzelfogható eredményei vannak. Nem csupán egy kis fogaskerék vagyok, látom, hogy mi az input és abból mi lesz az output. Kiemelném még, hogy nagyon családias, befogadó a légkör minden csapatban. Ami számomra még fontos, hogy open source szoftvereken dolgozhatok.

Hogyan közvetíted ezeket az értékeket a kollégáid felé?

Én alapvetően pozitív szemléletű vagyok, és ezt amennyire lehet, igyekszem is továbbadni. Ugyanakkor nagyon erőteljesen nem kell kommunikálni ezeket a pozitív értékeket, hiszen mindenki látja, benne él. Természetesen a struktúraváltásnak köszönhetően van némi elégedetlenség, de a legtöbben azért látják, hogy ha nagy egészében szemléljük a helyzetet, az pozitív. Amíg kicsi cég voltunk, sokkal átláthatóbbak voltak a döntési folyamatok, most azért ez egy kicsit bonyolultabb. Mindenesetre azt mindenki látja, hogy a helyi management ezt igyekszik a lehető legjobban kezelni, jól kommunikálni a döntéseket, és a külső hatásokat tompítani.

Szerinted min lehetne esetleg fejleszteni?

A Balabites időben közvetlen volt a kommunikáció a CEO-val és a CTO-val, most túl sok réteg van felettünk. Alapvetően a döntések tőlünk messze, Amerikában születnek. Szerintem hasznos lenne, ha a már a döntések előtt tudnánk a tervekről és nem csak a végeredményről. Szerencsére most már legalább utólag megismerhetjük a döntések hátterét, javul a döntések kommunikálása.

Pintér András 

András, a veszprémi fejlesztésen dolgozó kollégánk szerint is izgalmas a One Identitynél dolgozni. A vele készült videóinterjúból kiderül, mit szeret a legjobban a munkájában, mit gondol a menedzsmentről és az őt körülvevő környezetről.

Kollégáink egyetértenek: a One Identitynél jó dolgozni!

A pénzügytől a fejlesztésig minden kollégánk élvezi a One Identitynél végzett munkát. A támogató, nyitott atmoszférának köszönhetően otthon érzik magukat, megbecsülést és tiszteletet kapnak a kollégáiktól és a vezetőiktől is. A One Identity vezető szerepet tölt be a tech-szektorban, nem csupán IAM és PAM szolgáltatásokat nyújtó cégként, hanem szerethető munkahelyként is, amely törődik az alkalmazottaival. Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, látogass el karrieroldalunkra és nézd meg nyitott lehetőségeinket.

 Nem olvastad még az első interjút? Nézd meg mit mondott Németh-Szabó Anna és Bajnok Kristóf kollégánk!

Anonymous
Related Content