Mark Logan

A globális piacon is egyedülálló identitásbiztonsági megoldásokat kínáló One Identity magyarországi irodái kulcsfontosságúak a cég életében, amit az új kollégák érkezése és a további beruházások is jeleznek. Mark Logannel, a One Identity CEO-jával beszélgettünk.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a szoftverfejlesztés a mai modern világunk egyik legfontosabb iparága, de az éppen aktuális gazdasági trendek erőteljesen befolyásolhatják, hogy ezen belül éppen mely területekre irányul nagyobb figyelem, több befektetés. Ez alól csak a kiberbiztonság jelent kivételt. „A kiberbűnözőket nem érdekli, hogy recesszió van-e vagy sem” – mutat rá Mark Logan, a One Identity ügyvezető igazgatója. Az IT-biztonságra leselkedő veszélyek ráadásul az elmúlt időszakban exponenciálisan nőttek, még több feladatot és felelősséget róva a kiberbiztonsággal foglalkozó cégekre. Egy közelmúltbeli, IT-biztonsági vezetők körében végzett nemzetközi One Identity felmérés szerint 10-ből 9 válaszadót ért identitásalapú támadás az elmúlt évben. „A hibrid munkavégzés elterjedésével megnőtt a megvédendő felület, miközben általánosságban is megnőtt a kiberbűnözés mértéke, és veszélyes új, olykor állami hátterű szereplők jelentek meg” – magyarázza ennek hátterét Mark Logan.

Átfogó személyazonosság-biztonsági megközelítés, mindenek felett

A One Identity a kiberbiztonság identitásközpontú megközelítése miatt egyedülálló. A OneLogin 2021 októberében történt felvásárlásával a One Identity a személyazonosság-biztonság négy kulcsfontosságú területét egyesítette, köztük a jogosultság- és hozzáférés-kezelést (AM), a jogosultságszabályozást és -felügyeletet (IGA), a privilegizált hozzáférés-kezelést (PAM) és az Active Directory menedzsmentet (ADMgmt). A vállalat hatékony megoldásai lehetővé teszik a kiberbiztonsági csapatok számára, hogy jobban megvédjék a vállalati hálózatokat azon szofisztikált támadásokkal szemben, amelyek kihasználják az azonosítási infrastruktúra gyengeségeit – például a kiemelt felhasználói hitelesítő adatok kompromittálását, hogy hozzáférhessenek a kritikus rendszerekhez. “A biztonsági vezetők azért bíznak a technológiánkban, mert az átfogó megközelítésünk erős kibervédelmet biztosít a kulcsfontosságú személyazonossági rendszerek, például az Active Directory számára” – mondja Mark Logan.

"Az IT biztonsági csapatok sokáig elkülönítve kezelték a személyazonossági programjaikat, ami végső soron alacsony hatásfokú védelemhez és biztonsági lyukakhoz vezetett. A kibertámadások, például a zsarolóvírusok elterjedése viszont világosan megmutatta, hogy a hagyományos identitásbiztonsági megközelítések többé már nem hatékonyak, és hogy a szervezeteknek ehelyett átfogó módszerekre van szükségük, hogy megvédjék az identitás ökoszisztémájukat.”

Mark Logan

Az azonosságvédelem fentebb említett négy pillérje közül kettő egyébként magyarországi fejlesztés: azok a 2018-ban felvásárolt, előtte közel húsz évig működő Balabittel kerültek a céghez. Nem csoda, hogy a két magyarországi – budapesti és veszprémi – irodát különösen nagy becsben tartja a cég. „A magyar kollégáknak jó okuk lenne sokat dicsekedni, szerintem kicsit már túlságosan is szerények. De attól még tény, hogy kiváló itt a cégkultúra, a csapatmunka, rengeteg tapasztalatra lehet építeni. A stratégiai termékeink közül többet is itt fejlesztenek, például a felhőalapú szolgáltatásainkat. Ezért aztán folyamatosan fektetünk is a magyarországi irodáinkba: jelenleg több új kollégával tervezünk bővülni, tapasztalt munkatársakat és az egyetemről frissen kikerült leendő kollégákat egyaránt keresünk” – vázolja fel a közeljövőt az ügyvezető igazgató, aki kiemelte azt is, hogy a One Identity globális elérést, világcég ügyfeleket, valamint kiemelkedő kooperációs és értékesítési lehetőségeket hozott a magyarországi csapatnak.

Céljuk van, nem csak jó munkájuk

A vállalat munkatársai nemcsak a kiberbiztonsági terület válságállósága és a magyar iroda által kínált kiemelkedő karrierlehetőségek miatt szeretnek a One Identitynél dolgozni. A cégnél magasszintű felhőalapú, Linux vagy épp Windows projekteken lehet dolgozni irodai, otthoni, vagy hibrid munkakörnyezetben – a fő szempont a hatékonyság. A fejlődés lehetőségei szintén adottak: minden kolléga saját maga döntheti el, hogy mire fordítja a rendelkezésére álló tréningkeretét, emellett viszont nagyon hatékony mentorprogram is működik a cégnél. Vannak ugyanakkor más elsődleges területek is, amelyeket Mark Logan kiemel. ”Egy olyan világszínvonalú identitáskezelő cégnél dolgozni, mint a One Identity, mindenki számára nagyszerű karrierépítési lehetőséget biztosít.  Szerencsére nagyon ritkán fordul elő, hogy bárki is el akarna menni, mert a kollégáinkat nagyra értékeljük. Tudjuk, hogy mik a céljaik, és minden szakmai hozzájárulásukat értékeljük, a One Identity kultúrája így nagyon erős. Ráadásul nem mehetünk el amellett sem, hogy a munkánkkal kormányzati szervek, kórházak, vagy épp fontos üzemek adatbiztonságát, és így voltaképp a társadalom normális működését védjük világszerte. Ez pedig amellett, hogy nagy felelősség, olyan célt és értelmet ad a munkánknak, amelyet máshol nem feltétlenül talál meg az ember.”

A cikk a Forbes Magyarország weboldalán jelent meg: https://forbes.hu/tamogatoi-tartalom/ahogy-no-a-kiber-fenyegetettseg-ugy-kell-egyre-tobb-szoftverfejleszto/

Anonymous
Related Content